Presentator en/of -verslaggever voor Lullepod: dé Studentenpodcast van Nederland!

  • Content
  • Remote job

Presentator en/of -verslaggever voor Lullepod: dé Studentenpodcast van Nederland!

Job description

Bij MicrophoneMedia & TentamenTrainingen.nl zoeken we jong journalistiek talent om samen met ons Lullepod: dé studentenpodcast van Nederland te maken. Ben jij een echte maker, sta je midden in het studentenleven, heb je journalistieke ambities en heb je een prettige stem om naar te luisteren? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

MicrophoneMedia is een professionele podcast-producent begonnen en gerund door twee oud-presentatoren van BNR Nieuwsradio. Ze wonnen verschillende prijzen met hun podcasts. TentamenTrainingen.nl is onmisbaar voor veel studenten in Nederland in de jacht op studiepunten en heeft het netwerk de afleveringen onder de aandacht van studenten te brengen. Samen met een team van studenten en pas afgestudeerden voorzien we studerend Nederland van een twee-wekelijkse podcast. 


Alles wat gerelateerd is aan het studentenleven komt hierin voorbij. We hangen de onderwerpen in onze uitzendingen, die 30 tot 45 minuten duren, op aan het thema dat we die specifieke aflevering behandelen. Denk aan vakanties, seks, politiek, carriere, verenigingen of een combinatie van voornoemde onderwerpen. 


We zoeken voor uitbreiding van het team een presentator of presentatie-duo, en/of een verslaggever die voor ons verhalen gaat ophalen uit de vele mooie studentensteden in ons land. Het format van Lullepod staat, maar we werken graag met jou aan de verdere ontwikkeling hiervan. Creatieve ideeen zijn dus welkom!


Je kunt solliciteren door via de knop je CV in te sturen. We nemen vervolgens contact met je op, met het verzoek je motivatie beknopt in podcast-vorm in te sturen. 

Requirements

- Spreekt Nederlands als moedertaal

- Flexibel inzetbaar om een twee-wekelijkse podcast aflevering te maken met een klein team (ca. 1 dag per week beschikbaar)

- Minimaal 1 jaar beschikbaar voor dit project

- Bereid tijd te investeren in het verder ontwikkelen van essentiële podcast-skills, zoals interviewen, geluidstechniek en monteren

- In overleg is/zijn deze functies (deels) in te vullen als stageproject


Hier beluister je onze eerdere afleveringen op Spotify!